Petrus Uphagen - Deisch, Matthaeus (1724-1789). (Gdańsk, 1775)
Przedstawia portret w półpostaci Piotra Uphagena (1704-1774).
W polu kompozycji poniżej portretu tytuł: Petrus Uphagen. U dołu sygnatury autora i autora wzoru oraz data i miejsce powstania: O. J. Kölmer post obit. pinx., Matth. Deisch fec. Gedani. 1775.
Keywords: Portrety -- Polska -- 18 w; Grafika -- Polska -- 18 w