[Afisz teatralny. Incipit:] Scena Młodzieżowa przedstawia baśń Marii Kownackiej Szewczyk Dratewka / Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu. Inscenizacja i reżyseria: Natalia Gołębska, scenografia: Ali Bunsch, muzyka: Jerzy Dobrzański, choreografia: Janina Jarzynówna, kier. literacki: Lech Bądkowski.