Wielki słownik wyrazów obcych PWN / pod red. Mirosława Bańko ; [oprac. haseł: Alina Gałązka et al. ; oprac. etymologii: haseł Andrzej Bańkowski et al.]. - Gałązka, Alina; Bańkowski, Andrzej (1931-2014) (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005)
Zawiera około 40000 haseł i podhaseł.