Artysta plastyk p. Janiszewski tworca nazwy liternictwa "Solidarność" - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1980)
Przedstawia Jerzego Janiszewskiego grafika, który zaprojektował napis "Solidarność", około 1980 roku.
Tytuł ręką autora na rewersie.
Data na podstawie przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Janiszewski, Jerzy -- (1952- ); 1945-1989; 1901-2000; Fotografie