W obliczu cudu scen. i realiz. Dariusz Walusiak. - Walusiak, Dariusz; Liśkiewicz, Zbigniew; Popławska, Beata; Rymski, Roman (Dom Wydawniczy Rafael, 2005)
Relacje świadków z wydarzenia tzw. "cudu łez" w Archikatedrze w Lublinie (3 lipca 1949) i późniejszych prześladowań uczestników uroczystości religijnych przez władze PRL w tym mieście.