[Wilhelm August Stryowski] - Mekelburger, Hans (1884-1915). ([Gdańsk : s.n.], 1908)
Przedstawia portret w popiersiu gdańskiego malarza Wilhelma Augusta Stryowskiego.
W polu kompozycji u dołu po lewej wiązany monogram i data: "H. M. 1908" (w lustrzanym odbiciu).
Tyt. nadany przez katalogera. Miejsce wyd. wg działalności aut. i tematu.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Portrety -- Polska -- Gdańsk -- 20 w; Malarze -- Polska -- Gdańsk -- 20 w