Ex libris Biblioteki Regionalnej Pracowni Krajoznawczej PTTK w Gdańsku ul. Ogarna 72 / J. R. - J. R. (1989)
W gotyckim oknie z maswerkami napis: "ex libris" i żaglowiec. Napis u dołu: Biblioteka Regionalnej Pracowni Krajoznawczej PTTK w Gdańsku ul. Ogarna 72. Sygn. aut. w obrębie kompoz.