Ex Libris Dr. med. A. Brăuer / M. E. Philipp. - Philipp, Martin Erich (1887-1978) (1957)
Siedząca małpa z ludzką czaszką w ręku, u dołu napis: Ex Libris Dr. med. A. Brăuer. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i numer odbitki.