Ex Libris Krzysztof Dzierżanowski / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1972)
Twarz z oczami przewiązanymi chustą, niżej kindżał, napis: Ex Libris Krzysztof Dzierżanowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.