Stałe widmo barbarzyństwa - Dąbkowski, Leszek; Bauman, Zygmunt (1925-2017). (1993)
Recenzja książki: Nowoczesność i zagłada / Zygmunt Bauman. Warszawa, 1992.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Bauman, Zygmunt -- (1925-2017).; Ludobójstwo -- aspekt polityczny; Ludobójstwo -- aspekt psychologiczny; Ludobójstwo -- socjologia; Holocaust -- przyczyny