[Walentyna Tiereszkowa w Trójmieście] - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1969)
Przedstawia wizytę kosmonautki radzieckiej Walentiny Tiereszkowej w Gdańsku i Gdyni. W Gdańsku powitanie Tiereszkowej przez Stanisława Kociołka na lotnisku w Rębiechowie, spacer po ulicy Długiej w Gdyni wizytę na Kamiennej Górze, 17-18 lipca 1969 roku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Tereškova, Valentina Vladimirovna -- (1937- ) -- fotografie; Kociołek, Stanisław -- (1933-2015) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdynia; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk