Nad złoto droższe : skarby Biblioteki Narodowej - Tchórzewska-Kabata, Halina; Dąbrowski, Maciej (1934-2017).; Bagnowski, Paweł (1958- ).; Biblioteka Narodowa (Warszawa). Wydawnictwo (Warszawa : Biblioteka Narodowa, 2000)
Na publikację składają się ikonograficzne i słowne prezentacje stu pięciu najcenniejszych i najpiękniejszych zabytków piśmiennictwa i kultury polskiej.
Bibliogr. s. 248-253.
Indeks.
Keywords: Biblioteka Narodowa (Warszawa) -- zbiory dokumentalne; Cimelia -- Polska -- Warszawa