[Stan wojenny 1981] [Barykada ZOMO] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia barykadę oddziałów ZOMO na rogu ulic Podwale Grodzkie i Rajskiej, naprzeciw niej tłum ludzi w okolicy hotelu Monopol, 16 grudnia 1981 roku.