Józef Paszkowski. - Fajans, Maksymilian (1827-1890). ([Warszawa], 1850)
Przedstawia Józefa Paszkowskiego w popiersiu na wprost.
Daty i miejsce powstania na podstawie działalnosci autora i dat życia portretowanego.
Pod popiersiem po lewej faksymile podpisu autora.
Pod polem kompozycji drukiem po prawej: Litografował M. Fajans. Po prawej: Malował: Lipski.
Keywords: Paszkowski, Józef -- (1787-1858); Powstanie listopadowe (1830-1831); Order Wojenny Virtuti Militari; Grafika polska; Litografia