Ex Libris Dr B. Cyril Bálent / Martin Benka. - Benka, Martin (1888-1971) (1947)
W obramowaniu: Atlas trzymający ziemski Glob, obok stolik, a na nim kałamarz z piórem, okulary i książki, na których siedzi sowa. Napis: Ex Libris Dr B. Cyril Bálent.