Ex Libris Dr B. Cyril Bálent - Benka, Martin (1888-1971).; Bálent, Boris (1912-1994). ([Miejsce nieznane], 1947)
W obramowaniu: Atlas trzymający ziemski Glob, obok stolik, a na nim kałamarz z piórem, okulary i książki, na których siedzi sowa. Napis: Ex Libris Dr B. Cyril Bálent.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Słowacja -- 20 w