Polski Nietzsche / Jerzy Łukosz. - Łukosz, Jerzy (1958- ).
Recenzja książki: Friedrich Nietzsche i pisarze polscy : praca zbiorowa / pod redakcją Wojciecha Kunickiego ; przy współpracy Krzysztofa Polechońskiego. Poznań, 2002.