Wilno. 1 / J. Bułhak. - Bułhak, Jan (1876-1950) (Wydawnictwo J. Mortkowicza ; Nakładem Księgarni Stowarzyszenia Nauczycielstwa Polskiego ; Tow. Wydawnicze, 1924)
Ilustracje wykonane światłodrukiem przedstawiają zabytki i widoki miejskie Wilna: 1. Widok na Katedrę i górę Zamkową ; 2. Katedra ; 3. Kaplica królewska św. Kazimierza w Katedrze ; 4. Fragment Ostrej Bramy ; 5. Widok na Wilję i Antokol ; 6. Góra Bekieszowa ; 7. Kościół św. Ducha (Dominikański) ; 8. Fragment fasady kościoła św. Anny. 9. Zaułek Bernardyński ; 10. Uniwersytet ; 11. Dawne Obserwatorjum Astronomiczne Uniwersytetu ; 12. Fragment Obserwatorjum ; 13. Fragment Alumnatu ; 14. Dzwonnica kościoła O.O. Bazyljanów ; 15. Widok z okna Celi Konrada u Bazyljanów ; 16. Fragment kościoła św. Jana ; 17. Kościół św. Piotra i Pawła na Antokolu ; 18. Św. Marja Magdalena w kościele św. Piotra i Pawła ; 19. Kaplica Matki Boskiej Ostrobramskiej ; 20. Z murów Św. Michalskich.