Knížka Jána Špiryta - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Špiryt, Jan. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Przedstawia mężczyznę stojącego tyłem z łopatą na ramieniu i konewką w ręku, u dołu napis: Knížka Jána Špiryta. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.