Książka Jędrzeja Gieysztora / [Stanisław Dąbrowski]. - Dąbrowski, Stanisław (1884-1944) (1941)
W okręgu chłopiec z książką pod lewą pachą, siedzący na koźle, w głębi zamek na szczycie skały, w tle gwiazdki na niebie. W otoku napis książka Jędrzeja, niżej u podstawy - napis: Gieysztora.