Wielki multimedialny atlas ptaków pełna wersja. (Komputer Świat, 2010)
Multimedialny atlas ptaków ze wszystkich kontynentów. Program zawiera opisy ponad 400 gatunków ptaków, podzielonych na 31 kategorii. Znajdziemy tutaj takie informacje, jak wymiary, waga, występowanie, wędrowność, środowisko życia oraz ciekawostki. W programie znajduje się ponad 30 filmów oraz 30 próbek dźwiękowych z nagraniem ptasich śpiewów.