Wielki multimedialny atlas ptaków pełna wersja. (Warszawa : Komputer Świat, 2010)
Multimedialny atlas ptaków ze wszystkich kontynentów. Program zawiera opisy ponad 400 gatunków ptaków, podzielonych na 31 kategorii. Znajdziemy tutaj takie informacje, jak wymiary, waga, występowanie, wędrowność, środowisko życia oraz ciekawostki. W programie znajduje się ponad 30 filmów oraz 30 próbek dźwiękowych z nagraniem ptasich śpiewów.
Tyt. z etykiety dysku.
Dod. do czasopisma Komputer Świat (13/2010).
Płyta oprócz altasu ptaków zawiera liczne programy użytkowe, poradniki, wersje demo gier komputerowych.
Wymagania systemowe: Komputer powinien posiadać procesor Pentium 200 lub szybszy i 32 MB pamięci RAM (lub więcej). Do poprawnej pracy wymagany jest zainstalowany Internet Explorer w wersji 5.0 lub nowszy. Do poprawnej pracy Komputer Świat CD wymagana jest rozdzielczość obrazu 800x600 lub większa i 16-bitowa paleta kolorów. Do poprawnego wyświetlania okna interfejsu KŚCD wymagane jest ustawienie wielkości czcionek na "małe". Opcja ta znajduje się w oknie ustawień ekranu.
Keywords: Śpiew ptaków; Ptaki -- identyfikacja -- wydawnictwa ilustrowane; Encyklopedie elektroniczne