[Afisz. Incipit] Odbudujemy stary polski Gdańsk piękniejszy niż był kiedykolwiek. ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o pierwszym zjeździe Związku Młodzieży Polskiej w Gdańsku, 29-30.10.1949 r.