[Afisz. Incipit] Odbudujemy stary polski Gdańsk piękniejszy niż był kiedykolwiek. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o pierwszym zjeździe Związku Młodzieży Polskiej w Gdańsku, 29-30.10.1949 r.
Keywords: Związek Młodzieży Polskiej (1948-1957) -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.