Jerzy Szaniawski - Ptak : Komedia w 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1956)
Program teatralny premiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 5.07.1956 r. Reżyseria: Zygmunt Hübner, scenografia: Ali Bunsch, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.