Heiligengrabe. - Fincke, Hans (1800-1849) (1842)
Przedstawia,od wschodu, Kaplicę Grobu Pańskiego, dawniej zwaną Kaplicą Krwi, która dała nazwę średniowiecznemu klasztorowi cystersów od XVI wieku; za nią znajduje się właściwy kompleks klasztorny.