Ex Libris B. Vrbský / [Jiŕí Svengsbír]. - Svengsbír, Jiŕí (1921-1983) ([wydawca nieznany], 1959)
W owalu portret Williama Shakespeare'a, niżej maska teatralna i napis: Ex Libris B. Vrbský. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.