Ex Libris Richard Doetsch Benziger - Jettmar, Rudolf (1869-1939).; Doetsch-Benziger, Richard (1877-1957). (1939)
Siedząca półnaga kobieta ogląda otwartą książkę trzymaną przez amorka, u dołu w prostokątnym obramowaniu napis: Ex Libris Richard Doetsch Benziger. Sygnatura artysty: Rud. Jettmar ryta w obrębie kompozycji.
Data na podstawie działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Austria -- 1900-1945.