Uwolnienie od przysięgi mieszkańców Xięztwa Warszawskiego, przez Krola Jegomości Saskiego [Inc.:] My Fryderyk August z Bozey Łaski Król Saski [...] = [Inc.:] Nous Frèdèric August, par la grace de Dieu Roi de Saxe [...] : Dan w Luxenburgu dnia 22 Maja 1815 - Fryderyk August I (król Saksonii ; 1750-1827). (Luxemburg : [s.n.], 1815)
Druk ulotny - konsekwencje traktatu wiedeńskiego- zrzeczenie się Księstwa Warszawskiego przez Fryderyka Augusta i uwolnienia poddanych od przysiegi wierności z 22 maja 1815.
Tyt. nagł.
Tekst równol. pol. i fr.
Keywords: Fryderyk August -- I -- (król Saksonii ; -- 1750-1827) -- i Polska; Druki ulotne -- Polska -- 19 w; Polska -- 1815-1830 (Ziemie polskie po Kongresie Wiedeńskim ; Królestwo Kongresowe) -- źródła