Landeshaus. ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok na budynek Sejmiku Prowincji (Landeshaus) w Gdańsku, póżniejszą siedzibę parlamentu Wolnego Miasta Gdańska (Volkstag).
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis: Landeshaus.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce