Iš J. Petrausko Rinkinio - Petrauskas, Juozas (1928- ). ([Vilnius, 1967)
Na płaszczyźnie w kształcie wachlarza pośrodku ukoronowany wąż, po bokach napis: Iš J. Petrausko Rinkinio.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut., miejscem wyd., datą i symbolem techniki graf.
Ekslibris własny aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1945-1990.