Retoryka umierania : angielskie mowy pożegnalne doby Tudorów i Stuartów / wstęp i redakcja Olga Kubińska. (Przygody Ciała, 2016)
Zawiera zbiór mów pożegnalnych z XVI i XVII wieku, wygłaszanych przez skazańców przed egzekucją.