Jak to in illo tempore bywało : [kartka z drugiej połowy XVIII w., wyjęta z papierów familijnych domu Duninów-Karwickich] - Karwicki, Józef Kajetan Dunin ( -1784).; Stanisław August Poniatowski (król Polski ; 1732-1798).; Karwicki, Józef Dunin (1833-1910).; Ośrodek "Wołanie z Wołynia". (Biały Dunajec ; Ostróg : "Wołanie z Wołynia", 2014)
Zawiera listy Józefa Kajetana Dunin-Karwickiego do jego syna Krzysztofa Dunin-Karwickiego z dodaniem mowy Józefa Kajetana Dunin-Karwickiego i patentu króla Stanisława Augusta.
Podtyt. okł.: karta z drugiej połowy XVIII w. wyjęta z papierów familijnych domu Dunin-Karwickich.
Keywords: Karwicki, Józef Kajetan Dunin -- ( -1784) -- korespondencja; Karwicki, Krzysztof Dunin -- (1757-ok. 1820) -- korespondencja; Przemówienia polskie -- 18 w