Ex libris et musicis Haliny Ondrusz B. Brandt. - Brandt, Bogusław (1909-1983) (1965)
Pomnik Fryderyka Chopina z warszawskich Łazienek. Pod wyobrażeniem napis: Ex libris et musicis Haliny Ondrusz. Nazwisko aut. w obrębie kompoz.