[Abzubrechende Häuser. Börse zur Weichsel mit Personen aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia gospodę "Börse zur Weichsel" na Starym Dworze (Althof) tuż przed wyburzeniem, 11.09.1910 r.