Danzig Rathaus. - Dr. Trenkler & Co. (Leipzig : Dr. Trenkler & Co., 1898)
Przedstawia Długi Targ i Ratusz Głównego Miasta, ujęcie od strony Zielonej Bramy, ok. 1898 r.
Data wg nr serii na rewersie: 1008 i wykazu serii w: P. Popiński, R. Hirsch, Dawny Gdańsk na pocztówkach wydawnictwa Trenkler, Gdańsk 2002.
Kolor ilustracji niebieski.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- 19 w; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- karty pocztowe