Ex Libris Profesor Krystyny Tropiło [Bohdan Rutkowiak]. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (2003)
Nad kwiatem unosi się centaur z motylimi skrzydłami i z łukiem w rękach. Z lewej strony u dołu napis: Ex Libris Profesor Krystyny Tropiło.