Sojusz Konserwatystów i Reformatorów w Europie : między federacją europejską a likwidacją UE - Kosowska-Gąstoł, Beata (1972- ). (2021)
1. Wprowadzenie. 2. Geneza i rozwój współpracy partii konserwatywnych na płaszczyźnie europejskiej. 3. Podstawowe założenie ideowo-programowe europartii ACRE i jej frakcji w PE. 4. Manifesty europartii na wybory do Parlamentu Europejskiego w 2014 i 2019 roku. 5. Analiza stanowisk prezentowanych przez ACRE w wybranych debatach w PE VIII kadencji (2014-2019). 6. Podsumowanie.
Tytuł nagłówkowy.
Artykuł opublikowany w Części II: Debata programowa europartii i frakcji politycznych w Parlamencie Europejskim.
Zawiera ilustrację.
Bibliografia na stronach 237-241.