Mało znana twórczość o. Szymona Mieleckiego w dziedzinie reform paulińskiej liturgii / Janusz Zbudniewek. - Zbudniewek, Janusz (1938- ).
Rys biograficzny o. Szymona Mieleckiego. Próba odtworzenia prac własnych i kopiarzowych o. Szymona Mieleckiego. "Collectarium Romanum" pierwszym owocem zmian w liturgii potrydenckiej zakonu. Prawdopodobny twórca "Graduale Sancti Pauli Heremitae", AJG III 913.