Ojciec Grzegorz Jan Michalski OFM (1828-1909), uczestnik powstania 1863/1864, sybirak, duszpasterz / Anzelm Janusz Szteinke. - Szteinke, Anzelm Janusz (1939-2024)
1. Biogram. 2. Zaangażowanie patriotyczne. 3. Powrót do kraju ojczystego. Aneks: O. Grzegorz Michalski OFM, "Z diecezji tyraspolskiej". Korespondencja "Przeglądu Katolickiego" [R. 10 (1873), s. 218-220]. Wydał, wstępem i przypisami opatrzył A. J. Szteinke.