Exlibris Ipse. Fecit Inchiarmista 57 / [Lorenzo Alessandri]. - Alessandri, Lorenzo (1927-2000) ([wydawca nieznany], 1957)
Przedstawia bazyliszka z pędzlem w łapie. Napis: Exlibris Ipse. Fecit Inchiarmista 57. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.