Ex Libris Dr. Stanisława Aulicha [Ryszard Krzywka]. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
W prostokątnym obramowaniu Pan Twardowski z kogutem na Księżycu, napis na obramowaniu: Ex Libris Dr. Stanisława Aulicha. Nad i pod prostokątem gwiazdki, oraz rakieta.