Andreas Borckman Praecos. Gedan. Sen. - Bernigeroth, Johann Benedikt (1716-1764). ([Niemcy], 1722)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, w fotelu burmistrza gdańskiego Andreasa Borckmana (1635-1722).
U dołu w polu kompozycji sygnatury autora i autora wzoru: J. B. Hoffmann Delineavit, Leipzig par Bernigeroth grav. Royal.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Czas powstania na podstawie biografii portretowanego i działalności autora.
U dołu w polu kompozycji tytuł: Andreas Borckman Praecos. Gedan. Sen.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w