[Afisz. Incipit] Gdański Zazkład Doskonalenia Rzemiosła oddział w Wejherowie ogłasza zapisy na kursy dokształcania zawodowego ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o kursach zawodowych w rzemiosłach: szewskim, piekarskim, cukierniczym, stolarskim, ślusarsko-samochodowym, ślusarsko-mechanicznym, elektro-mechanicznym, kowalskim, rzeźniczym, wędliniarskim, fryzjerskim, krawieckim męskim i damskim.