[Stan wojenny 1981] [Stocznia Gdańska brama nr 2] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia komunikat KKs o strajku wywieszony na bramie nr 2 Stoczni Gdańskiej (wówczas im. Lenina), 14 grudnia 1981 roku.