Anioł Stróż : czasopismo dla dzieci i młodzieży polskiej / [red. Janina Sedlaczkówna]. (Janina Sedlaczkówna, 1894)
Kalendarzyk historyczny, Z dziejów ojczystych, Z obcego świata, Z dziedziny wynalazków; obrazki sceniczne, powieści w odcinkach, wiersze, łamigłówki, szarady.