[Widok na Długi Targ od strony Zielonej Bramy] - Wimmer, Moritz (18..-19..). (Gdańsk, 1890)
Przedstawia widok na Długi Targ w Gdańsku od strony Zielonej Bramy.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Data powstania dzieła według działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora i miejsce: M. Wimmer Danzig.
Keywords: Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Grafika -- Polska -- 19 w