[Ansicht des Heckergrabens in der Richtung nach der Danziger Werft (früher Kaiserliche Werft) gesehen aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia okolice dawnej Stoczni Cesarskiej, na pierwszym planie kanał Heckergraben i zabudowania przy dzisiejszej ul. Doki, 20.06.1928 r.