Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Ołtarz Zdjęcie z Krzyża (r. 1662) Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Altar of the Descent from the Cross (1662) = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Autel de la Descente de la Croix, de l'anne 1662. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ołtarz Zdjęcie z Krzyża. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.