Ex Libris Jordi Gelabert / Antoni Gelabert. - Gelabert i Casas, Antoni (1911-1980) (1973)
Rybak siedzący w łodzi wiosłowej trzyma linę ze spuszczoną kotwicą, którą trzyma syrena. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.